torsdag 12 mars 2009

En dag i bilder



Klockan är nio, vi är i Ung Vänsters lokal och förbereder för dagen. Andreas brer mackor till torgmötet.



Vid halv elva är det träff på ett café, de som kommit till Eskilstuna för att vara med på rättegång mm får en chans att mötas och presentera sig för varandra. Martin blir intervjuad av en irländsk journalist, bosatt i Stockholm.



Vi sätter upp ljudanläggningen på torget, gycklarna från Västerås anländer. Andreas agerar konferencier. Vi har musik, dikter och talare från bland annat Broderskapsrörelsen och Svenska freds på programmet.



Jag står vid bokbordet, där vi också bjuder på fika.



Vi går genom stan och bjuder in människor att komma till Martin och Annas rättegång, där avrustningen av Carl Gustav granatgevär ska diskuteras.



Anna och Martin fotas av media utanför rättegångssalen. De försvarar sig själva i rätten, och hävdar att deras agerande förhindrat folkrättsbrott genom att de avrustade vapnen aldrig kommer att skickas till Irakkriget.



På kvällen är det öppet möte med info, filmvisning och fika. Många kommer, bland annat ett gäng från Ung vänster. En livlig frågestund avslutar dagen.

3 kommentarer:

  1. Kul att du har startat blogg, det du gör och skriver är mycket inspirerande för mig.
    Guds frid -jonas

    SvaraRadera
  2. Tack! Vilken Jonas är du, känner vi varandra?

    SvaraRadera
  3. Haha, lurigt med alla Jonas, men jag är inte någon du känner. Jonas Abel, bor i Umeå men flyttar snart till Hammarkullen för att gå med i den kommunitet som är i nåt slags bildandefas där. Just nu verkar det som att jag ska flytta in hos Elof och Josefin Herrström.

    SvaraRadera