onsdag 21 november 2012

Ordna julklappar och stöd CPT!

Den 24 januari till 28 februari kommer jag att arbeta med Christian Peacemaker Teams i Sulimania, norra Irak. Tillsammans med tre, fyra andra CPT:are ska jag ge stöd åt människor som drabbats av våld, framför allt av Turkiets och Irans bombningar in över gränsen, och dokumentera brott mot mänskliga rättigheter. Teamet arbetar också nära kurdiska aktivister som kämpar för en fredlig lösning av konflikten mellan Turkiet och den kurdiska gerillan PKK.

Förutom resekostnaden är jag ålagd, av CPT, att samla in tiotusen kronor. På grund av deras svaga ekonomi behöver vi "reservister" - till skillnad från dem som arbetar heltid med CPT - på detta sätt hjälpa till att täcka omkostnader för projekten i Irak, Palestina, Colombia och Kanada. Jag har haft stora planer på att ordna kurdisk kulturafton etc för denna insamling, men har insett att min tid inte räcker till för något sådant.

Så fick jag denna idé: fixa julklapp till någon du bryr dig om samtidigt som du skänker en slant till CPT:s arbete! Sätt in summan (minst 100 kr) på mitt konto, mejla mig personens namn och adress, så skickar jag en av mina/våra böcker, signerad och inslagen, till din vän! Du kan välja mellan Ett brinnande hjärta, I vänliga rebellers sällskap och Varje varelse ett Guds ord. (Här finns böckerna beskrivna.) Jag kan förstås också skicka boken till dig, icke inslagen, om du hellre vill det.

Mitt kontonummer är 9020 28 290 24, i Länsförsäkringar Bank, och min e-post annika.spalde at gmail.com. Skriv alltså i mejlet: Namn på din vän, adress (till dig eller henom), vilken bok jag ska skicka, och när du gjort eller tänker göra insättningen. Och tack på förhand till er som på detta sätt vill bidra till konkret fredsarbete på kristen grund!

2 kommentarer:

 1. Vilken fantastiskt bra idé. Jag återkommer med en lååång lista och mycket pengar.
  Kram
  Pia

  SvaraRadera
 2. Det var en bra idé till att ge.
  Önskar dig och Pelle en riktig god jul och gott nytt år. / Christina

  SvaraRadera