söndag 10 april 2011

Bilder från i fredags


Besök hos familj i byn Rayat på förmiddagen. Mannen arbetar för gränspolisen. Han berättar att man funnit bevis för att byn fanns för 900 år sedan.


Kaka Mahmoud med familj framför deras hus. Hans fru, nummer två från vänster, bad oss om hjälp med att få bort landminorna i deras by. "USA med flera stödde Saddam under kriget, nu behöver vi hjälp med minröjning så att vi inte behöver vara rädda för våra och våra barns liv."


Uppe i huset i Kani Spi. Vi sitter elva personer i ett litet rum med en kamin i mitten. Någon har tagit in geväret och hängt upp på väggen - det används väl för jakt nu, men flera i rummet har varit peshmerga och har stridit med vapen i hand. Lukas, till höger, frågar Kaka Mahmoud vad han tror om idén att CPT:are kan vara närvarande i byn i vissa perioder för att minska risken för attacker från Iran (mer om detta i senare text).

2 kommentarer:

  1. Fantastiskt att läsa om detta område och situationer jag vet ingenting om. Har läst alla dina inlägg med stort intresse. Stor kram.

    SvaraRadera
  2. Annika, tack för att du skriver och tack för att du reser och hämtar hem berättelser, erfarenheter och verklighet till oss! Jag tänker på dig dagligen!

    SvaraRadera